0181-779383
 06-28418366
info@oefentherapiedeelementen.nl
0181-779383
06-28418366

Bekkenklachten

Waar de meeste mensen denken aan zwangere vrouwen als het over bekkenklachten gaat, is er ook een groot gedeelte van de vrouwen waarvan de pijn niet gerelateerd is aan een zwangerschap en ook mannen kunnen last hebben van bekkenklachten.

Anatomie van het bekken

Het bekken bestaat uit 3 delen, waarbij de beide benen (heupen) en de wervelkolom druk kan uitoefenen op het bekken. Als u een keer wandelt en u schat de stoep niet goed in, dan kan dat direct voor bekkenpijn zorgen.

Ook een bekend probleem kan zijn het gaan zitten. Als u een keer de stoel niet goed inschat en de stoel is wat hoger of lager dan u dacht, kan dat al voor stuitpijn zorgen. Uiteraard is het vallen van de trap een heel groot risico voor bekkenpijn.

 

Wat zijn bekkenklachten?

Het begrip bekkenklachten omvat een veelheid aan problemen in en rondom het bekkengebied.

Een bekkenklacht kan onder andere ontstaan door een ongeluk, een blessure, maar ook door een verkeerde houding of beweging.

Veel mensen herkennen het wel dat je een keer wilde gaan zitten, maar dat de stoel net wat hoger of net wat lager was dan je dacht. Hierdoor kan je al een disbalans krijgen in het bekken. Ook het vallen van de trap is een bekend iets waardoor je pijnklachten kan krijgen aan het bekken en of het stuitje.

 

Locatie van de klachten:

  • Pijn bij de onderrug
  • Pijn bij de SI gewrichten
  • Pijn bij de symfyse
  • Pijn bij de binnenkant van de bovenbenen

 

De behandeling

De eerste behandeling is meestal een dubbele behandeling die 50 min duurt. (Let op: er gaan dan twee behandelingen van uw te goed af bij de zorgverzekering).

Tijdens deze eerste zitting worden de klachten uitgebreid uitgevraagd en onderzocht om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat precies de oorzaak is van uw klachten.

Zo kunnen we een passend behandelplan opstellen wat specifiek gericht is op uw klachten.

Tijdens de behandeling wordt gewerkt aan verschillende fysieke factoren zoals een mogelijke bekkenverwringing of bekkenscheefstand, maar ook aan een disbalans in de spieren.

U krijgt dus ook huiswerk mee in de vorm van oefeningen, maar ook in de vorm van het aanpassen van de houding.

Oefentherapie de Elementen
Hongerlandsedijk 1098
3201 LZ Spijkenisse
 0181-779383
 06-28418366
 info@oefentherapiedeelementen.nl
Aanmelden behandeling
Informatie- en privacybeleid
0181-779383
06-28418366
info@oefentherapiedeelementen.nl
Aanmelden behandeling
Informatie- en privacybeleid